Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta
250 g vaj,
2 evőkanál gyümölcscukor,
3 evőkanál aprított mandula
zabpehelyliszt, amennyit felvesz
Töltelék
75 dkg túró,
1 pohár kis tejföl,
3 evőkanál kukorica keményítő,
bio vanília,
kis tej,
3 evőkanál gyümölcscukor
2 tojás
A tetejére 5 evőkanál tejben 5 dkg vaj és 100 g mandula 2 evőkanál mézzel összekeverve.
*
Elkészítés:
Elkészítése:
– a tészta alapjait összekeverjük. A 2/3-át a tortaforma aljába tesszük.
– a tölteléket egyszerűen összeturmixoljuk. Igen, egy tálba tesszük és egyszerűen csomómentesre botmixerrel összekeverjük!
– a tészta tetejére öntjük a tölteléket
– a tetejére formázzuk a tészta maradékát
– betesszük a sütőbe 150 fokra állítjuk
– 10 perc után kivesszük és a tetejére a mandulást tetőt ráöntjük és készre sütjük.
Nagyon finom! Szülinapi tortának is nagyon jó!