Hozzávalók:
1 csipet só
1 db tojás
7 dkg vaj
4 dl tej
7 dkg porcukor
3 dkg élesztő
40 dkg finom liszt
Teteje
15 dkg vaj
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
20 dkg mandula
4 evőkanál citromlé
Krém
20 dkg vaj
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
*
Elkészítés:
Az elmorzsolt élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál porcukorral és egy evőkanál liszttel megkelesztjük. A langyos lisztet elkeverjük a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel. A tésztát összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, megdagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és még 20 percig kelesztjük. Rákenjük a tészta tetejére, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk. A krémmel megtöltjük a süteményt, és nagyobb kockákra vágva tálra rendezzük.
Teteje
A tetejére kerülő szóráshoz a vajat, a tejet és a cukrot felfőzzük, elkeverjük a mandulával, a vaníliás cukorral meg a citromlével, azután kihűtjük.
Krém
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, azután habverővel hozzáadjuk a kihűlt pudingot.