Hozzávalók:
25 dkg finom liszt
5 dkg rétesz liszt
10 dkg vaj
3 dkg porpukor
2 dkg élesztő
3 db tojás
2 dl tej
10 dkg mazsola
5 dkg szeletelt mandula
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
A tejben megfőzzük a mandulát, majd leszűrjük, és lehűtjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, kevés cukorral és langyos tejjel.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, a felfuttatott élesztőt a tojásokat, és az olvasztott vaja
A mazsolát lisztben megforgattjuk, és beleszórjuk a tésztába.
A kuglófformát kikenjük vajjal, és megszórjuk mandulával.
Beletesszük a tésztát, és langyos helyen kalni hagyjuk, amíg a forma megnem tellik.
50 perc alatt 150-160 C fokon előmelegített légkeverős sütőben sütjük.
lehűtjük, és porcukorral meghintjük.


