Hozzávalók:
300 g mandulaliszt (vagy héj nélküli darált mandula)
300 g porcukor (vagy porrá őrölt édesítő)
3 db tojásfehérje
A cukormázhoz:
25 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
A díszítéshez:
5 dkg gyöngycukor
25 dkg különböző színű marcipán és fondant vegyesen
*
Elkészítés:
A mai napig csodálkozom magamon, hogyan volt ennyi türelmem?
Szóval, olyan szépre sikeredtek, hogy senkinek nem volt szíve megenni, így egy dobozban pihennek egész évben a spájzban, és karácsonykor előveszem asztaldísznek.
Azt hiszem, az elkövetkezendő 50 évben az ilyenfajta sütikre nem lesz gondom!
Tegyük a mandulalisztet egy tálba.
Ha nincs mandulaliszt, akkor jó a héj nélküli, finomra darált mandula is.
Adjuk hozzá a cukrot, majd a tojásfehérjét, és addig gyúrjuk, amíg nem kapunk egy puha és egynemű tésztát.
Nyújtsuk ki két sütőpapír között kb.
fél cm vékonyra, majd szaggassuk ki a nekünk tetsző formára.
Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 150 fokon 15-20 percig.
A cukormázhoz a tojásfehérjét géppel vagy kézi habverővel addig keverjük, amíg jó sűrű massza nem lesz.
Amikor kihűltek a kekszek, kenjük meg a cukormázzal, és díszítsük ki a marcipánnal, fondant-nal és a cukorgyöngyökkel.
Fémdobozban sokáig eláll.