Mandulás kajszilekvár mikróban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

7

Nehézség

Könnyű

Mandulás kajszilekvár mikróban

Recept leírás:

Hozzávalók:

55 dkg sárgabarack
25 dkg cukor
½ cs Haas lekvárzselésítő 1: 1(aki sűrűbbre szeretné 1 egész csomag)
1 fiola mandula aroma
½  citrom leve

*

Elkészítés:

A barackot kimagozzuk és rúdmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a 2 l-es MikroPlusz vagy MikroPro Edényünkbe. Hozzáadjuk a cukrot és a lekvárzselésítőt.
Elkeverjük, és 750 W- on 5 perc alatt készre főzzük, félidőben egyszer megkeverve.
Mikor elkészült belekeverjük a mandulaaromát és a citrom levét. Azonnal csírátlanított üvegbe öntjük.
Lezárjuk az üveget, fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és végleges helyére tesszük a kész lekvárt, és ott hagyjuk kihűlni.

Mandulás kajszilekvár mikróban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mandulás kajszilekvár mikróban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!