Hozzávalók:
40 dkg tilapia halfile ( más halfilé is jó )
5 dkg dúrvára darált mandula
3 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz
4 ek majonéz
20 dkg burgonya
olaj a sütéshez
pár csipetnyi só, bors, ételízesítő ízlés szerint
friss saláta a díszítéshez
*
Elkészítés:
Összekeverjük a zsemlemorzsát és a mandulát, sót, borsot, ételízesítőt.
A hal filék mindkét felét alaposan kenjük be majonézzel, és forgassuk meg a morzsa keverékben.
Helyezzük a tepsibe egymás mellé a szeleteket, és 210 C fokon addig süssük, amíg aranybarna nem lesz ( kb.
15-20 perc ).
Burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vádjuk és forró olajban kisütjük.
Friss salátával díszítve tálaljuk.
Együnk sok halat.