Mandulás ,cseresznyés lepény!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Mandulás ,cseresznyés lepény!

Mandulás ,cseresznyés lepény!

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 db tojás
4 ek cukor
4 ek olaj
8 ek liszt
2 kk puding por
szeletelt mandula
2 ek kristály cukor
1 cs sütőpor.
cseresznye izlés szerint
4 db sárga barack

*

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverem a robot géppel.
A végén az olajjal átkeverem.
Utána óvatosan kézzel a sütőporos lisztet bele forgatom, a géppel kis fokozaton át keverem.
Közepes, vajazott, lisztezett tepsibe került.
A cseresznyétés a meg karamellízált barack szeleteket 2 kk pudinporral átforgattam, a massza tetejére rakom.
Megszórtam szeletelt mandulával.
A sütő melegszik 200C°-ra.
Így sül 10 percig, majd tovább 170C°-on 25 perc.
A végén kristálycukrot szórok a tetejére, amit rá grillezek 2-3 perc alatt.
A sütőből kivéve, még a flambírozóval kissé rápirítottam a cukrot, hogy jó karamell íze legyen.
Meggyel, vagy más idény gyümölccsel is finom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mandulás ,cseresznyés lepény!