Mandulamorzsás-barackos kelt lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Afraa

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

100 ml tej
1 tojás
250 gr liszt
fél t.k. só
3 e.k. porcukor (én kristálycukrot használtam)
2 e.k. olvasztott vaj
1 t.k. szárított élesztő (nyilván a friss is jó…csak abból nem tudom, mennyi kell, így inkább maradtam a szárítottnál)
3-4 db őszibarack (én konzerveset használtam)
75 liszt
40 gr darált mandula
50 gr lágy vaj
40 gr porcukor
1 t.k őrölt fahéj

*

Elkészítés:

Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe.
Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, vajat, tojást, sót, cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
Egy kapcsos tortaformát (kb 25 cm), kivajazunk.
Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
A barackokat vékony szeletekre vágjuk és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
A 75 gr lisztet, darált mandulát és vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre és kelesszük kb 20-25 percig.
Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük aranybarnulásig.

Mandulamorzsás-barackos kelt lepény