Mandulamag

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Mandulamag

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kb. 50-60 darabhoz:
35 dkg finomliszt
25 dkg margarin
22 dkg cukor
1 tojás
15 dkg darált mandula
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 dl tej
3-4 csepp rumaroma
1 üvegcse mandulaaroma

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a masszával a mandulaformákat vékonyan megtöltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon (kb. 15 perc alatt) világosra sütjük. ha kicsit hűl, a formákból kiveregetjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk: pár kanál hideg tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet forrni tesszük, majd a forró tejet a pudingos tejhez öntjük, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett megfőzzük. Amikor langyosra hűl, belekeverjük a cukros margarint, és az aromákat.
Az így kapott krémmel megtöltjük a tésztákat, és kettőt-ketttőt összeillesztünk.
Nagyon finom vendégváró (vagy lagzis) sütemény!

Mandulamag

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mandulamag