Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
(az eredeti recept nem írt folyadékot, nekem kellett egy jó fél üveg rumaroma hozzá, hogy összeálljon a tészta, de lehet egy kis tejet is helyette).
Krém:
7 dl tej
3 cs. vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
mandula aroma ízlés szerint /zöld színű/
Tetejére: porcukor
*
Elkészítés:
A pudingport a tejjel és a cukorral (lehet kristálycukorral is) sűrűre főzzük, majd kihűtjük, utána habosra keverjük a vajjal, és ízlés szerint adjuk hozzá a mandula aromát.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és tepsi háton kisütjük a lapokat.
(Nekem az első lap eltört, ahogy forrón csúsztattam le a tepsi hátáról, a másik kettővel kicsit vártam, és akkor már könnyedén lejött) Sütés 180-190 fokon, előmelegített sütőben, kb.
10-15 perc, sütő függő!
Nem szabad túl sütni!
Tepsi mérete: 38 x 23 cm.
A krémet kétfelé osztjuk és megtöltjük a kihűlt lapokat.
Hűvös helyre tesszük, másnapra megpuhul.
Porcukorral megszórjuk a tetejét.
(Legközelebb hagyok egy kis krémet a tetejére is, gyorsabban át fog puhulni!)


