Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20dkg ráma, 22 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 ek kakaó, 2 kanál sütőrum, fél csomag sütőpor
Krém:
3 egész tojás, 25 dkg cukor,20 dkg ráma, 1 mandula aroma
*
Elkészítés:
Tészta elkészítése: A hozzávalókat összedolgozzuk, és mandula formákba, nyomkodjuk nem szabad tele tenni ( mindegyiknek a közepébe mélyedés legyen) hogy a krémmel megtudjuk tölteni.
Előmelegített sütőbe 170 fokon kb 20 perc alatt sül meg.
Krém készítése:
3 egész tojást, 25 dkg cukorral kissé felverjük, majd gőz fölött folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, és kihűtjük. Hűtés után az aromával és a rámával jól kikeverjük és a mandulákat megtöltjük.
Én a formát nem vajazom ki, előszöt lisztbe mártom és lerázom a lisztet róla már a második sütésnél nem kell lisztezni.
