Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt
22 dkg dió
22 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
1 kk rum(aroma)
A krémhez:
3 egész tojás
20 dkg porcukor
Fél mandulaaroma (ha van, színezett)
25 dkg vaj
Porcukor a hempergetéshez
*
Elkészítés:
A krémhez a tojásokat egy fémtálban összekeverjük, vízgőz fölött állandóan kevergetve besűrítjük.
Mikor kihűlt, géppel hozzákeverjük a hideg, felkockázott vajat.
A hozzávalókat összegyúrjuk ( először nehezen akar összeállni, de ne adjuk fel !) Egyenként belenyomkodjuk a mandulaformába, de vékonyan, hogy öblös maradjon, tölteni fogjuk.
6-8 perc alatt 170 fokon megsütjük.
Mikor a formát már meg tudjuk fogni, az asztalhoz finoman odaütjük a formát, hogy kiessen belőle a tészta.
Ezt addig folytatjuk, míg elfogy.
Mikor minden hideg, összeállíthatjuk.
Egy kanál krémet a tészta belsejébe kenünk, hozzáillesztjük a másik felét.
Végül meghempergetjük porcukorban.


