Hozzávalók:
24 db. babapiskóta,
8 db. mandarin leve,
250 g. mascarpone,
200 g. habtejszín,
5 cl. Cointreau, (narancslikőr)
1 citrom reszelt héja,
1 kanál porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
kevés cukor, (karamellizálva)
4 db. mandarin, és mandarin gerezdek a díszítéshez.
*
Elkészítés:
A piskótákat tálcára helyeztem egymás mellé, majd mandarin levét csorgattam rájuk.
A mandarin húsát apróra vágtam, és hozzákevertem a mascarpoe – hoz.
Pár csepp narancslikőrt is tettem a piskótákra.
A tejszínt keményre vertem fel, majd 1 citrom héját reszeltem bele.
1 kanál porcukrot, 1 tasak vaníliás cukrot adtam hozzá, és összekevertem a mascarpone – val.
A tányér legaljára 1 kanál mascarpone keverék került, majd 2 piskótát ragasztottam bele, egymással párhuzamosan.
Erre újabb kanál keverék került, és merőlegesen újabb két piskótát nyomtam bele.
Még egy szintet csináltam így, majd a tetejét bőven beburkoltam a tejszín és a mascarpone keverékével.
Cukrot karamellizáltam, és szilikon lapra csorgattam, igyekezve, hogy nonfiguratív formákat készítsek a díszítéshez.