Mandarinos tiramisu torony

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Nehéz

Mandarinos tiramisu torony

Recept leírás:

Hozzávalók:

24 db. babapiskóta,
8 db. mandarin leve,
250 g. mascarpone,
200 g. habtejszín,
5 cl. Cointreau, (narancslikőr)
1 citrom reszelt héja,
1 kanál porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
kevés cukor, (karamellizálva)
4 db. mandarin, és mandarin gerezdek a díszítéshez.

*

Elkészítés:

A piskótákat tálcára helyeztem egymás mellé, majd mandarin levét csorgattam rájuk.
A mandarin húsát apróra vágtam, és hozzákevertem a mascarpoe – hoz.
Pár csepp narancslikőrt is tettem a piskótákra.
A tejszínt keményre vertem fel, majd 1 citrom héját reszeltem bele.
1 kanál porcukrot, 1 tasak vaníliás cukrot adtam hozzá, és összekevertem a mascarpone – val.
A tányér legaljára 1 kanál mascarpone keverék került, majd 2 piskótát ragasztottam bele, egymással párhuzamosan.
Erre újabb kanál keverék került, és merőlegesen újabb két piskótát nyomtam bele.
Még egy szintet csináltam így, majd a tetejét bőven beburkoltam a tejszín és a mascarpone keverékével.
Cukrot karamellizáltam, és szilikon lapra csorgattam, igyekezve, hogy nonfiguratív formákat készítsek a díszítéshez.

Mandarinos tiramisu torony

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mandarinos tiramisu torony

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!