Hozzávalók:
2 kg mandarin
1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2: 1)
50 dkg cukor (én fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
6-7 szem szegfűszeg
2 db fahéjrúd
1 vaníliarúd
*
Elkészítés:
Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le, mert másként keserű lesz. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. (Én itt merülő turmixal összeturmixoltam), még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni, lezárni, és 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer. A recept nem írta, de én azért dusztba tettem egy nagy pléd közé!