Hozzávalók:
A piskótához:
250 g zabpehelyliszt
8 db tojás
100 g eritrit
2 cs nyírfa vaníliás cukor
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
kevés méz /1 csapott kávés kanál/
fahéj
szegfűszeg
csipet só
A krémhez:
25 dkg málna
25 dkg mascarpone
15 dkg eritrit/darálva/
2 dl oké habmester
fél e.k. étkezési zselatin
2 cs. nyírfa vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A piskótához válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverd hozzá az eritritet, vaníliás cukrot, keverd fehéredésig.
Adj a keverékhez egy kevés mézet is.
A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát, sót és a fűszereket – fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.
Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez és óvatosan add hozzá a zablisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát és öntsd bele a tésztát.
160 fokra előmelegített sütőben 50 percig süsd.
Hűtsd ki, majd vágd 3 felé.
A megmosott málnát csepegtesd le, botmixer segítségével törd össze.
A zselatint kevés vízben, mikróban olvaszd fel, hűtsd ki és add hozzá a málnához.
a mascarponét a kétfajta cukorral keverd habosra és keverd simára a málnával.
A tejszínt jó keményre verd fel, majd óvatosan dolgozd össze a krémmel.
Kend meg a két lapot fele, fele arányban, majd fél órára rakd a hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen.
Addig készíts porcukros vajkrémet, 1:1 arányban.
Jelen esetben 20 dkg eritrit cukrot darálva, 20 dkg vajjal.
majd szép simára kend meg vele a tortát és rakd vissza a hűtőbe ismét fél órára.
Ezután ízlés szerint burkod be és díszítsd fel.
.