Málnás-mandulás torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Málnás-mandulás torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 10-12 szelethez:
14 dkg darált mandula + 5 dkg szeletelt mandula a tetejére
14 dkg puha margarin
14 dkg cukor
14 dkg liszt
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg málna

*

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a tojásokkal kihabosítjuk, a lisztet a darált mandulával, vaníliás cukorral elkeverjük, a tojásos-cukros masszába forgatjuk.
Egy 20 cm átmérőjű (nekem 28 cm-es volt) formát margarinnal kikenünk. Kilisztezünk, majd egyenletesen elkenjük benne a masszát. A málnaszemeket a tésztába nyomkodjuk, végül meghintjük a torta tetejét a szeletelt mandulával (nekem ez kimaradt, mert nem volt itthon). 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Papp Emese  (a Nők Lapja Konyha cukrásza), receptje.

Málnás-mandulás torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Málnás-mandulás torta