Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
6 db M-es tojás
6 ek eritrit
4 ek rizsliszt
2 ek kakaópor
A párizsi krémhez:
4 dl tejszín 30%-os zsírtartalmú
20 dkg eritrit
10 dkg kakaópor
30 dkg margarin
Továbbá:
kb 30 dkg friss málna
rum, vagy rumaroma
A mázhoz:
10 dkg steviával édesített GM csoki
1 ek étolaj
A díszítéshez:
friss málna szemek
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport.
A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.
20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tortakarikában hagyjuk kihűlni.
A karikát óvatosan leemeljük róla.
A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb.
5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett.
Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, és hagyjuk kihűlni.
Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába.
rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával, és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.
Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla, és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk.
Tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket.
A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.
				
															