Hozzávalók:
Hozzávalók
50 dkg friss málna 20 dkg befőzőcukor,citromlé
1 csomag vajastészta.
5 dll tejszín,
5 dkg reszelt csoki
20 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A mánából befőzőcukorból, és citromléből sűrű öntetet főzünk rövid idő alatt.
A vajastésztát ketté vágjuk, ugyanis szeletelt vajastésztából készült.
Négyzeteket vágunk, és kibéleljük vele a sütőformát.
ha nyújtani kell, akkor vékony legyen a tészta, kb 2mm.
Villával megszurkáljuk az alját.
210 fokon mesütjük őket 14 perc alatt.
A tejszínt a cukorral keményre felverjük, a krémsajtot előtte összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínhabot.
A kihűlt kosárkákat kivesszük a formából, és megtöltjük a krémmel.
Erre kerül a málnalekvár, majd a reszelt csokoládé.
Jól behűtve tálaljuk.
Porcukorral is megszórhatjuk.