Málnás galette

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

kohozsu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Málnás galette

Recept leírás:

Hozzávalók:

:A tészta:
10 dkg vaj
20 dkg liszt (Most csökk.kalóriás liszttel)
1-2 ek tejföl
3 dkg porcukor / én eritritet tettem/
1 tk sütőpor
csipet só
A töltelék:
1 kg málna
cukor /eritrit/
kb. 3 dkg keményítő/ én most chia és utifű magot tettem./

*

Elkészítés:

-Összeállítjuk a tésztát : a lisztet késes robotgépbe mérjük, rákockázzuk a hideg vajat, ( vagy a két tenyerünk között addig morzsolgatjuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk.
) Hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
Fagyasztóba tettem, míg a töltelék elkészült.
Sütőpapírra i tesszük a tésztát.
Ez azért fontos, mert ha rátesszük a tölteléket, akkor már meg nem mozdítjuk az egészet, ha nincs alatta papír.
Szóval, először sütőpapírra, majd a közepére halmozzuk a tölteléket.
Körben felhajtjuk a tészta széleit, és akár mát át is húzhatjuk a papírnál fogva a tepsire.
Szebb lesz a süti, ha lekenjük felvert tojással, megszórjuk darabolt dióval, és fahéjas, nádcukorral.
Süssük meg a galette-et 180 fokon 25-30 perc alatt, a lényeg, hogy szép piros legyen.
Bármivel tölthető.

Málnás galette

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Málnás galette

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!