Hozzávalók:
5 kg málna
5 db Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1-ben
1750 g cukor
*
Elkészítés:
Az előkészített málnát, a kimért cukrot és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk.
Folyamatos keverés mellett a lekvárt 3 percig forrni hagyjuk, ha szükséges eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk csavaros tetővel, és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Nincs szükség dunsztolásra!
Nagyon fontos, hogy az üvegek, lapkák patyolattiszták, csíramentesek legyenek, hogy ne romoljon meg a lekvárunk. Van aki sütőben való kifőzést ajánl, én csak simán forró vízben elmosom, eddig nem romlott el egy lekvárom sem.
A málna lehet fagyasztott is, ha egyszerre nincs akkora mennyiségünk, amellyel érdemes nekiállni a főzésnek. Én zacskózni szoktam kb. 50 dgk-ként, és gyűjtögetem a mélyhűtőben.