Málnakrém Torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Málnakrém Torta

Málnakrém Torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         9 db tojás
·         9 ek cukor
·          9 ek liszt
·         9 ek víz
·         1,5 cs sütőpor
·          csipet só
A krémhez:
·         40 dkg málna (mirelit is jó)
·         5 ek porcukor
·         25 dkg mascarpone
·          4 dl habtejszín vagy hullala
·          A díszítéshez:
·         3-4 dl habtejszín vagy hullala
pár szem málna , málna  zselatin

*

Elkészítés:

3 x 3 tojásból egyszerű tortalapokat sütünk, egyesével, 10 perc alatt.
Amikor a málna kiolvadt, leszűrjük a levétől. A málnát a porcukorral összeturmixoljuk és egy nagy tálba öntjük. Habverővel beledolgozzuk a mascarponet.
Egy másik tálban felverjük a habtejszínt, majd összeöntjük a málna krémmel, és simára keverjük.
Összeállítjuk a tortát. Az első tortalapra rákenjük a krém 1/3-át, rátesszük a második lapot, rákenjük a krém másik 1/3-át, végül az utolsó tortalapot és maradék 1/3 krémet.
Mivel egy kisebb torta is készült  ,ugyanezt mégegyszer  megsütöttem  kissebben .
Ugyanezzel az eljárással megtöltöm  és a nagyobb tetejére teszem.
Majd kívülről  is bekenjük  krémmel .
Tetejére  pár szem málna és a közben elkészített málnás zselatin  kerül .
A díszítéhez felverünk 3 dl tejszínt vagy a Hullalát  habzsákba töltjük és tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Málnakrém Torta