Hozzávalók:
· 9 db tojás
· 9 ek cukor
· 9 ek liszt
· 9 ek víz
· 1,5 cs sütőpor
· csipet só
A krémhez:
· 40 dkg málna (mirelit is jó)
· 5 ek porcukor
· 25 dkg mascarpone
· 4 dl habtejszín vagy hullala
· A díszítéshez:
· 3-4 dl habtejszín vagy hullala
pár szem málna , málna zselatin
*
Elkészítés:
3 x 3 tojásból egyszerű tortalapokat sütünk, egyesével, 10 perc alatt.
Amikor a málna kiolvadt, leszűrjük a levétől. A málnát a porcukorral összeturmixoljuk és egy nagy tálba öntjük. Habverővel beledolgozzuk a mascarponet.
Egy másik tálban felverjük a habtejszínt, majd összeöntjük a málna krémmel, és simára keverjük.
Összeállítjuk a tortát. Az első tortalapra rákenjük a krém 1/3-át, rátesszük a második lapot, rákenjük a krém másik 1/3-át, végül az utolsó tortalapot és maradék 1/3 krémet.
Mivel egy kisebb torta is készült ,ugyanezt mégegyszer megsütöttem kissebben .
Ugyanezzel az eljárással megtöltöm és a nagyobb tetejére teszem.
Majd kívülről is bekenjük krémmel .
Tetejére pár szem málna és a közben elkészített málnás zselatin kerül .
A díszítéhez felverünk 3 dl tejszínt vagy a Hullalát habzsákba töltjük és tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.