Hozzávalók:
20 dkg liszt
12,5 dkg puha vaj, vagy margarin
15 dkg porcukor
4 ek. kakaópor
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 dl tejföl
30 dkg túró
12,5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg cukor
2 e tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1/2 citrom kifacsart leve és héja
15 dkg málnadzsem a tetejére
*
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverem. A vajat a cukorral kikeverem, hozzáadom a tojásokat, majd az egészbe beleforgatom a kakaós lisztet. A massza felét egy kivajazott tortaforma aljába simítom.
A túrót villával áttöröm majd a cukrokkal, a vajjal, vagy margarinnal és a tojásokkal jól kikeverem. Hozzáadom a pudingport, a citrom levét és lereszelt héját. A krémet a formában lévő kakaós massza tetejére simítom. A maradék tésztamasszához hozzákeverem a tejfölt és túró tetejére kanalazom, elsimítom. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütöm. Amikor kihűlt a tetejét megkenem málnadzsemmel.