Málna lekvár (Csildi befőz)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Málna lekvár (Csildi befőz)

Málna lekvár (Csildi befőz)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1000 gr Málna
20 dkg cukor
1 csomag 2: 1 dzsemfix
ecet az üvegek fertőtlenítésére
3-4db  2-250 gr kis üveg

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Az üvegeket forró ecetes vízben kifertőtlenítjük.
A Málnát megmossuk és lecsepegtetjük.
A málnát a cukorral alacsony lángon felforraljuk, közepes lángon főzöm 15 percig.
Botmixerrel pépesítem.
Belekeverem a dzsem fixet és kifertőtlenített üvegekbe töltöm és fejjel lefelé fordítva száraz dunsztba rakom, ott hagyom kihűlni.
Aki  a magot eltávolítaná, az egy fémszitán nyomkodja át, majd újra forralja fel, mielőtt üvegekbe elrakja.
Felbontás után minél előbb fogyasztandó és hütőben tárolandó.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Málna lekvár (Csildi befőz)