Hozzávalók:
25 dk finom liszt
25 dk sima liszt
2,3 dl tej langyos tej
3 dk élesztő
5 dk margarin 1 ek olaj
3 ek cukor csipet só
2 tojás sárga
Tôltelék
5 ek cukor
15 dk darált mák
1reszelt citromhéj és leve
olaj a kenéshez
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A kalácshozvalókat a dagasztóba teszem 30 perces programra.Hagyom kelni aztán a tésztát 4 részre osztom formázom és 5 perc után kinyújtani kör alakba 28 cm átmérőre.Papírral bélelt tepsire tesszük megkenni olajjal és megszórjuk a töltelékkel és betakarjuk a következő tésztával és így járunk el még kétszer .A kalács közepébe egy poharat teszünk és bevagdaljuk 16 felé.Két szirmot kifelé megcsavarjuk 2 szer és a végét összenyomni és aláhajtani.Lekenni a kalácsot felvert tojással és a közepét megszórni mákkal.180 fokon sütjük.