Hozzávalók:
50 dkg liszt-
4 dkg élesztő
300 ml tej
3 csapott evőkanál porcukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál étolaj
Töltelék
8 evőkanál darált mák
8 csapott evőkanál porcukor
50 g olvasztott margarin
12 g vaniliás cukor
1 db citrom reszelt héja
Kenéshez
1 tojássárgája
*
Elkészítés:
-az élesztőt kevés tejben felfutattjuk
-a hozzávalókat összekeverjük …dagasztjuk
-letakarjuk és kelesztjük duplájára
Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30×40 )téglalapra formáljuk-a margarint megolvasztjuk
-meglocsoljuk a tésztát úgy hogy mindenhova jusson
-rászorjuk a mákos porcukros keveréket+ citrom reszelt héját
-Feltekerjük —koszoruba hajtjuk..végeit egymásba dugva összedolgozzuk szép kerek legyen -éles késsel bemetszük a kalácsot körbe szimetrikusan-majd a szeleteket félbeforditjuk lapjára igazitjuk.
Betakarjuk és még 20 percet kelesztjük.-pihenés után bekenjük tojássárgájával
-előmelegitett sütőbe teszük
-35-40 percet sütjük


