Máktorta, saját recept

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Haladó

Máktorta, saját recept

Máktorta, saját recept

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 db piskóta tortalap
150 gr örölt mák
2 db vaníliás cukor
5 dc tej a pudinghoz
1 db vaníliás pudingpor
2 dc tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál  szilvalekvár
0.5 dc  szilvapálinka
100 gr főzőcsokoládé
diónyi vaj

*

Elkészítés:

Egy db tortalapot megkenek a pálinka felével, majd 3 evőkanál szilvalekvárral.
Elkészítem a mákkrémet: egy tortalapot összetörök, leforrázom 2 dc tejjel, amibe 2 db vaníliáscukrot kevertem, hülni hagyom. Vaníliás pudingot készítek fél liter tejből, amibe 2 evőkanál cukrot tettem. Ha kész, belekeverem a mákot, 4 evőkanál cukrot, a pálinkát, és a leforrázott, de kihűlt piskótamasszát.
A krémet rákenem a tortalapra. Erre ráhelyezem az utolsó, a harmadik tortalapot, megkenem a megmaradt szilvalekvárral. A csokoládéból a vajjal csokoládémázat készítek, és ezzel  vonom be a torta tetejét. A hűtőbe teszem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Máktorta, saját recept