Máktej

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Máktej

Máktej

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csésze mák
2 csésze forrásvíz
1 csipet tiszta só
1 kk hársméz

*

Elkészítés:

A mákot éjszakára beáztatjuk, hogy az enzimgátlók felszabaduljanak belőle.
Reggel az áztató vízzel együtt turmixgépbe rakjuk, és 2-3 percig turmixoljuk. Addig, amíg szép fehér lesz.
Utána tüll anyagon (harisnyán) keresztül megszűrjük, és jól kinyomkodjuk:
Olyan finomra turmixoltam, hogy még a tüllön is ment át mákocska, így tálalás előtt a legsűrűbb szűrőn még egyszer átszűrtem.
Maradt még holnapra is
( Figyeljetek rá – 2 napnál tovább a magtejek sem tarthatók, mert a magas fehérjetartalmuk miatt megsavanyodnak !!! )
A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat.
Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését.
Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.
Jótékony a sebek gyógyulásában.
Növeli a szellemi teljesítőképességet.
Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Máktej