Hozzávalók:
2dl langyos tej
3ek cukor
1tk só
50g puha vaj
2 tojássárgája
100g joghurt
600g liszt
20g élesztő
1 tojás a kenéshez
Töltelék: 20 dkg
ízlés szerint cukor
kevés lekvár
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben.
Közben a többi hozzávalót is kimérjük,a vaj kivételével egy tálba,és a megkelt élesztővel jól összedolgozzuk.Végül az olvasztott vajat is beledagasztjuk
.Duplájára kelesztjük,majd kb 1cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük lekvárral,rászórjuk a cukros mákot,feltekerjük,majd koszorú alakra hajtjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
1,5cm távolságban bevagdossuk,de nem vágjuk át,kicsit megdöntjük a szeleteket,de nem fordítjuk ki.
Tojással lekenjük,20 percig pihentetjük,majd 180 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük.