Hozzávalók:
8 db kifli előző nap felkarikázva, letakarva
6 dl + 7 dl tej
2 cs. vaníliás ízű pudingpor
10 ek. cukor
15 dkg darált mák
8 dkg porcukor
pici vaj a forma kikenéséhez
gyümölcs a díszítéshez: én banán és szőlőt használtam
*
Elkészítés:
Az előző nap felkarikázott kifliket egy tálba öntöm, a 6 dl tejet 5 ek. cukorral felmelegítem és meglocsolom a kiflit vele. Összekeverem a mákot és a porcukrot, majd ezzel a kifliket. Egy csattos tortaformát kivajazok és belenyomkodom a kifliket, előmelegített sütőben 180-190 fokon kb. 10 percig sütöm. Közben elkészítem a 2 cs. van.pudingporból, 5 ek. cukorból és 7 dl tejből a pudingot. Én megint a mikróban készítettem néha megkeverve kézi habverővel. Kihűtöm a pudingot, a langyos kiflire simítom. A tetejét gyümölccsel diszítettem, banánkarikákkal és szőlőszemekkel. Kihűlt hűtőbe teszem 1-2 órán belül már fogyasztható.