Hozzávalók:
Hozzávalók: 10 db kifli, 40 dkg mák, 25 dk kristálycukor, 1 liter tej,
Krémhez: 2 db vaniliapuding 8 dl tej, 6 evőkanál cukor , 2,5 dl habtejszín
*
Elkészítés:
A kifliket karikára vágom, és az 1 liter forrásban lévő tejjel leforrátzom, megszórom a darált mákkal, amit előzőleg cukorral keverve ledaráltam.
Ezt az egészet egy tortafomába teszem amit sütöpapírral előzőleg kibéleltem és 180 fokon 25 percig sütöm.
Míg sül addig megfőzöm a pudingot a cukorral és kihűtöm.
Ha kihűltek a guba is meg a krém is akkor a krémet felvert tejszínhabbal óvatosan kikeverem és a guba tetejére teszem.
Hűtőbe rakom egy éjszakára és másnap leveszem a karikát róla, tálcára teszem és tejszínhabbal díszítem, egy kis mákkal is dekoráltam.