Mákos,diós beigli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Mákos,diós beigli

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1/2 kg ráma margarin
4 db tojás sárgája
1 kis doboz tejföl    /1,75/
1 cs.sütőpor
15 dkg porcukor
csipet só
A töltelékhez:
60 dkg darált mák
60 dkg darált dió
40 dkg porcukor
1 l tej
2 db citrom reszelt héja
20 dkg mazsola
A tepsi kikenéshez:
margarin vagy vaj
A tetejére:
1 db tojás

*

Elkészítés:

Előkészítés:A mazsolát beáztatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a többi összetevőt és begyúrjuk a tésztát.Meleg helyen egy órát kelesztjük.A töltelékhez felforraljuk a tejet.A mákot és a diót elkeverjük 20-20 dkg porcukorral,10-10 dkg lecsepegtetett mazsolával,reszelt citromhéjjal és annyi forró tejjel hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.
Elkészítés:A tésztát nyolc egyforma részre osztjuk.A kis cipócskákat lisztezett deszkán vékonyra,téglalap alakúra kinyújtjuk.Négyet megkenünk dió,négyet mák töltelékkel.A tésztát  felcsavarjuk,vajjal kikent tepsire tesszük.Letakarva fél órát pihentetjük.Felvert egész tojással lekenjük villával pár helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb.30 percet sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mákos,diós beigli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mákos,diós beigli