Hozzávalók:
4 db 60 dkg-os rúdhoz
56 dkg sima liszt,2 dl tej
10 dkg vaj,11 dkg zsír
6 dkg porcukor,reszelt citrom héj
2,5 dkg friss élesztő,1 tojás külön választva a kenéshez.
A töltelék,ehez a 4 rúdhoz
25 dkg,darált dió/mák
25 dkg porcukor,1 citrom resz. héja
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
kb 2 dl langyos tej,(hogy ne folyós,kenhető legyen a töltelék,ezt mindenki maga látja)
10 dkg vajas,vagy háztartási keksz,
2 evőkanál méz.pici rum,és mazsi izlés szerint
*
Elkészítés:
Valóban nincs benne tojás,,!!nem kifelejtett tétel.Ezt a receptet, maximálian ajánlom mindnkinek,nagyon finom,és jól dolgozható.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal,élesztővel.és a tejjel összegyúrjuk.kicsit olyan kócos a tészta,,mint ha soha nem akarna sima lenni,,de majd jó lesz 😀 ha lehet hűvös helyen dolgozzunk vele,mert eléggé elkelhet. 4 részre osztjuk. Letakarjuk,hűvös helyen pihentetjük amig a tölteléket elkészítjük.nagyon egyszerűen a száraz hozzávalókhoz hozzátesszük a tejet,Krémes ,kenhető állagúra kavarjuk.
A kiscipókat kb 30-32 cm szélességűre,és kb 17 cm hosszúra nyújtjuk.picinek tűnik így félkészen,de hatalmasra szépre meg fog nőni.A négyzeteket megtöltjük fele-fele adag töltelékkel és szépen eldolgozva a széleket,felcsavarjuk.Tojás sárgájával lekenjük,kb fél óra száradás után,fehérjével.Megszurkáljuk és száraz,de hűvős helyen pihentetjük legalább 6-7 órát.
180 fokon,kb 25-30 perc alatt szép barnára sütjük!!
Jóétvágyat!!


