Mákos vargabélés

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Mákos vargabélés

Mákos vargabélés

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 gkg cérna metélt
2 tojás
4 evőkanál tejföl
25 dkg darált mák
1 vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg finom kristály cukor
6 dkg margarin olvasztva
1 cs. réteslap
4 evőkanál búzadara
1 nagy tepsi: 39 cm

*

Elkészítés:

A cérna metéltet, egy lábosban enyhén sós vízben, 1 evőkanál olajjal, puhára főzzük, majd leszűrjük és hidegre hűtjük.
Közben a tepsit megkenjük olvasztott margarinnal, és 4 réteslapot belefektetünk, majd újra megkenjük margarinnal, és 2 evőkanál búzadarával meghíntjük egyenletesen.
A kihűlt  tésztához adjuk a cukorral elkevert mákot, a vaniliás cukrot, cítrom reszelthéját, 4 evőkanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, ezt jól összedolgozzuk.
Majd a kemény habbá vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk, és a tepsiben egyenletesen elsímitjuk.
Majd újra egy kis olvasztott margarint csurgatunk rá, és a maradék búzadarával megszórjuk.
Végül a maradék 4 réteslapot rátesszük, és a már előmelegített sütőben, közepes lángon, 40 perc alatt készresütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni és vaniliás porcukorral, megszórjuk, s kockára vágva szeleteljük.
Margarinnal megkenjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mákos vargabélés