Hozzávalók:
Tészta
6 tojás
24 dkg cukor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
25 dkg liszt
1 sütőpor
Töltelék
25 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 vaniliás cukor
1-2 közepes alma ( meghámozva ,kis lyuku reszelőn lereszelve
1-2 kanál búzadara
*
Elkészítés:
-a tojásokat szétválasztjuk – a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej
-liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvatosan
– a tészta folyós nem kell megijedni
—————————————————-
– a massza felét belesimitjuk egy sütőparirral kibélelt 23/ 34 tepsibe
-170 fokon 10 percig sütjük
–a mákot összekeverjük a cukorral + citrom reszelt héja+ a reszelt alma + tej +vanilia+ búzadara
-a tésztát kivesszük a sütőből
-a félig sült tészta tetejére simitjuk
-kanalanként a mákot majd a mákra a megmardt tésztát uhyancsak kanalanként szépen elsimitjuk
-vissza a sütőbe és 15-20 perc alatt pirosra sütjük
-tepsiben hagyuk kihülni
-tálaláskor kockákra vágjuk + porcukorral meghintjük
–