Hozzávalók:
Töltelék:
2 dl meggylé
4dkg cukor
1 kk. fahéj
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg magozott meggybefőtt
Mákos piskóta:
6 db tojás
6 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált mák
4 dkg vaj
*
Elkészítés:
Elsőnek a tölteléket készítjük el.
A meggylevet cukorral és fahéjjal felforralom, besűritem a vízzel hígitott keményítővel és hozzá adom a meggyeket. Félre teszem.
Mákos piskóta:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjébe csipet só és keményre verem. A tojások sárgáját a két féle cukorral fehéredésig verem és hozzá adom a mákos-lisztes keveréket, és az olvasztott vajat. Óvatosan hozzákeverem a kemény habot.
Kivajazom a palacsinta sütőt és 1/4 részét a masszának beleöntöm kislángon megsütöm, óvatosan megfordítom és megsütjük. Egy tányérra kirakom és azonnal töltöm a meggy töltelékkel.Aztán kimérem a következő 1/4 adagot sütöm megtöltöm és így tovább. 4 adag lesz belőle. Porcukorral megszórni akár vaniliafagyival is lehet tálalni.
Ezt a sütit akkor sütöttem amikor tönkre ment a gáz sütőm. Egy újságban találtam a receptjét.


