Hozzávalók:
20 dkg finom liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
csipet só
A töltelékhez:
1/2 kd darált mák
20 dkg porcukor
2 db citrom reszelt héja
2-3 dl tej
A mártáshoz:
1/2 kg magozott meggy
2 dl tejszín
6 dkg vaníliás pudingpor
6-8 db szegfűszeg
1 db fahéj rúd
5 cl citromlé
15 dkg kristály cukor
*
Elkészítés:
Előkészítés: Az összetevőkből csomómentes tésztát keverünk és kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez elkeverjük a mákot a cukorral, a citromhéjjal és annyi forró tejet öntünk rá, hogy kenhető masszát kapjunk. Elkészítés: A mártáshoz felteszünk forrni 5 dl vizet, beletesszük a cukrot és a meggyet. A fahéjat, szegfűszeget 1 dl vízben kifőzzük majd a meggyhez szűrjük. Ha felforrt, a tejszínnel elkevert pudinggal besűrítjük. A végén beleöntjük a citromlevet. A palacsintákat betöltjük a mákkal és a meggymártással tálaljuk.