Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
10 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
3 ek meggy lekvár
30 dkg őrölt mák
20 dkg meggy
*
Elkészítés:
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg vajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg vajjal.
A cukrot a mákkal és a meggylekvárral összekeverem, külön a meggyet a cukorral.
A kiterített réteslapra a mákos keveréket, majd a meggyes keveréket.
A szélét visszahajtjuk, majd a konyharuhával feltekerjük, és olvasztott vajjal bekenjük.
( két rúd lesz )
Előmelegített sütőben 190 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük, és tálaláskor porcukorral megszórjuk.