Hozzávalók:
6O dkg liszt
1 tojás
1 EK ecet
15 dkg zsír
1 üveg meggybefőtt
2 csésze darált mák
1,5 csésze cukor
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A lisztet, tojást, ecetet, zsirt összegyúrjuk annyi langyos vizzel hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán,letakarva pihentetjük kb. 1 órán át.
A darált mákot összekeverjük a cukorral, a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük – ha befőttet használunk.
A tésztát abroszon kihúzzuk -körbejárjuk az asztalt – akkor jó ha lelóg a tészta az asztalról , meglocsoljuk olvasztott zsirral, meghintjük a cukrozott mákkal, rászórjuk a meggyet és az abrosz segitségével feltekerjük.Tetejét megkenjük felvert tojással. Kígyózva rátesszük a pléhre és kb. 35 percig sütjük 18O fokon. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd megporcukrozzuk.
Jó étvágyat hozzá!!!


