Hozzávalók:
1 rúd mákos bejgli (fél kg), nálam GM
6 db tojás
fél l tej
3 dkg vaj
fél kg alma (tisztítva)
6 ek baracklekvár
*
Elkészítés:
A bejglit szeletekre vágjuk, és vajott tepsibe rakosgatjuk.
A tejet homogénre keverjük a tojássárgájával és ezt ráöntjük a szeletelt bejglire.
Az almát megpucoljuk, vékonyra felszeljük, és a bejglis rétegre helyezzük.
Előmelegített sütőbe tóljuk, és kb 20-25 percig sütjük.
Eközben a tojások habját keményre verjük, majd hozzáadjuk a baracklekvárt is.
Az almás réteg tetejére simitjuk, és visszatoljuk a sütőbe.
Még kb 10 percig sütjük.
Kockára szelve tálaljuk.
Tartalmasabb leves után kitűnő főétel.