Hozzávalók:
A felfújthoz:
1 doboz Életfa Élelem köles
1 liter tej/rizstej
4 db tojás
5 ek eritrit
vaníliakivonat
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
2 ek egész mák
mazsola vagy aszalt vörösáfonya
Az öntethez:
10 dkg GM étcsoki
1,5 dl tejszín
*
Elkészítés:
A kölest alaposan átválogatjuk, és átmossuk, majd felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, csipet só hozzáadásával fedő alatt megfőzzük.
A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk az egész mákot a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük.
Előmelegített, 160°C-os sütőben kb.
1 órán át sütjük.
Tűpróba!
A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tört étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és ezzel öntjük le a kockákra vágott kölesfelfújtat.