Hozzávalók:
Száraz kifli
tojás
tej
cukor
mák
vaníliacukor
só
*
Elkészítés:
Pontos mérték nincs, ez egy 22×38 as tepsi, amit kivajazok jó vastagon ( ráma ), és darált kekszet szórok bőven az aljára.
6 db tojássárgáját, és 2egész tojást 2-3 vaníliával, félzacskó vanília pudingporral, kevés cukorral kikeverek, 1 l tejjel felengedem.
7 db száraz kiflit felkarikázok, egy sort lerakok.
meglocsolom bőven a tojásos tejjel, erre szórok vaníliával, citromhéjjal, kevés cukorral ízesített darált mákot, megint kifli, meglocsolni, mákkal szórni.
A mák 20 dkg volt, és kétszerre szórtam a kiflire.
6 db tojásfehérjét csipetnyi sóval kevés cukorral keményre verek, ebbe is mehet vanília, ezt a habot úgy kenem szét a kifli tetején, hogy teljesen betakarja, ne tudjon kigőzölögni.
A hab tetejét bőven megszórom porcukorral, ettől ropogós lesz.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, 35 percig sütjük, vagy amíg szép arany színű lesz.
Melegen is, hidegen is finom