Hozzávalók:
50 dkg szikkadt mákos kalács
2-3 dl tej
2 egész tojás
1 vanília cukor
1 citrom reszelt héja
meggy ízlés szerint
Tojáshaboz:
4 tojás fehérje
2-3 ek cukor
*
Elkészítés:
Kockázd fel a szikkadt kalácsot! Egy mélyebb tálba önts tejet: nem kell nagyon sok, csak amennyit a kalács el tud szívni. Törj fel egy-két tojást, és keverd el a tejjel.Ízesítsd a tejet:szórj bele egy csomag vanília cukrot,1 citrom reszelt héja is mehet bele.Keverd bele a kalácsot, hagyd, hogy a tészta felszívja az ízesített tejet.Egy közepes kivajazott tortaformába kezd el rétegezni a gubát:guba,meggy,guba…. majd 180 Celsius-fokon süsd aranybarnára.
A tojáshabhoz:
A tojásokat válaszd szét, majd a cukorral jól verd fel a fehérjét és kend rá a guba tetejére.
Mintázhatod a habot kedved szerint… végül told be a 180 fokos sütőbe.
Süsd addig, amíg a hab szép színt kap.