Hozzávalók:
20 dkg mák
5 db. szikkadt kifli
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
5 dkg vaj, vagy margarin
1/2 l tej
2 dl víz
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
A kiflit karikákra vágom, a darált mákot összekeverem a cukorral és a citromhéjjal, a vajat vagy margarint felolvasztom, a mazsolát beáztatom.
A tejet összeöntöm a vízzel, hozzáteszem a vaníliás cukrot, felforralom. Egy szűrőbe teszek annyi kiflit amennyi belefér a forró vaníliás tejjel leöntöm a kiflikarikákat. Ezután tálba borítom, meglocsolom az olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórom mazsolával és bőven a darált, cukros mákkal. Ezt ismétlem, amíg el nem fogy, közben minden adagnál újra forralom a tejet. Tetejét is bőven megszórom mákkal. Kicsit hagyom állni, utána tálalom.


