Hozzávalók:
Hozzávalók:
5 db közepes méretű tojás 14 dkg cukor 12 dkg liszt 7 dkg darált mák 0,5 dl olaj 1 tk. Dr. Oetker Sütőpor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 2 ek. víz A füge dzsemhez 4 db lila füge 5 dkg barna nádcukor 1 citrom reszelt héja és 1/2 citrom leve 1 csipet kardamom mag (őrölt) 1 csipet őrölt csillagánizs fahéj 1 ek. vanília aroma 1 tk. kukorica keményítő 1-2 ek. víz A túró krémhez 15 dkg Rama (vajas íz) 8 dkg cukor 50 dkg túró (krémesebb, tégelyes) 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor Díszítéshez 2 db füge
*
Elkészítés:
A tésztához válasszuk szét a tojásokat.
A sárgájákat habosítsuk fel a vízzel, és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét.
Végül keverjük hozzá a lisztes sütőporos mákos keveréket, és az olajat.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra, de még jobb, ha barna csomagoló papírt használunk.
200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Légkeverés legyen bekapcsolva.
Azután lisztezett deszkára borítsuk a lapot, húzzuk le róla a papírt, és fordítsuk meg a papírt, és a tiszta felébe tekerjük fel a roládot.
(lásd a képen).
A túrókrémhez keverjük simára a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, valamint a szobahőmérsékletű túróval.
A lekvárhoz főzzük fel a cukorral a felszeletelt fügét, a fűszerekkel, és citromhéjjal, levével ízesítjük.
Főzzük sűrűre, majd a vízben oldjuk fel a keményítőt, és keverjük a fügéhez.
Hagyjuk kihűlni.
Én előző nap készítettem el, mert úgy tökéletes, és hamarább elkészülünk vele.
Csomagoljuk ki a papírból a roládot, és kenjük meg a lekvárral, és a túrókrém 2/3 részét kenjük a lekvárra.
Szorosan tekerjük fel a papírral újra, és hagyjuk a papírban mindaddig, amíg nem köt meg.
Tegyük 2 órára a hűtőbe.
Ezután távolítsuk el a papírt róla, és tegyük egy tálcára, ami alá tortapapírt helyezünk.
Kenjük meg a maradék krémmel.
Hűtsük be letakarva, majd felszeletelve, a felezett fügével díszítve tálaljuk.