Hozzávalók:
20 dkg vaj
6 dkg porcukor
8 tojás
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
kandírozott citrushéj keverék
só só ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
Megdarálunk 20 dkg mákot és 20 dkg diót.
Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra, a kuglófsütőt előkészítjük ( kivajazzuk, lisztezzük).
A porcukrot krémesre keverjük a puha vajjal, a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval.
Ezután a 8 db tojás sárgáját belekeverjük ebbe a krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérje felét.
Ezután hozzáadjuk a diót, a mákot, alaposan eldolgozzuk, majd kandírozott citrushéj keveréket keverünk bele, és végül a maradék hab másik felét is alákecerjük.
Ezután a kuglófformába öntjük és betesszük az előmelegített sütőbe, amelyet visszaveszek 170 fokra.

