Hozzávalók:
25 dg rétesliszt
3 evokanál porcukor
3 tojás sárgája
12 dg vaj
1 zacskó poréleszto /7 gr/
10 dg orolt mák + 10 dg cukor+1 vaníliás cukor+1 dcl forró víz
10 dg orolt dió+10 dg cukor+1 vaníliás cukor+1 dcl forró víz
*
Elkészítés:
Eloszor elkészítjuk a toltelékeket – a diót, ill. a mákot leoroljuk, hozzáadjuk a kétfajta cukrot, majd kb. 1 dcl forró vízzel leontjuk és hulni hagyjuk. Ha már hideg betesszuk a hutobe.
A tészta hozzávalóit osszegyúrjuk és pár órára szintén betesszuk a hutobe.
Két részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk, amiket aztán oválisra sodrunk és megtoltjuk a mákos ill. diós toltelékkel. Kétszer lekenjuk tojással és légkeveréssel 20 perc alatt megsutjuk.