Hozzávalók:
· 1 csomag réteslap(6 vagy 8 lapos)
· 15 dkg finommetélt
· 25 dkg mák
· 4 db tojás
· 5 dkg sütőmargarin
· 10 dkg porcukor
· 3 dkg mazsola
· 2.5 dl tejföl
· 1 csomag vaníliás cukor
· reszelt citromhéj
*
Elkészítés:
A recept kb.20*30-as tepsire vonatkozik.
A tepsit kikenjük olvasztott margarinnal majd egyenként beletesszük egy kivételével az összes réteslapot.Minden réteget megkenünk olvasztott margarinnal.Közben enyhén sós vizben kifőzzük a tésztát és lehűtjük.A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral vaniliával tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét felverjük habbá majd belekeverjük a tojássárgás,cukros alapba,végül beleszórjuk a darált mákot és a rumba áztatott mazsolát,legvégül pedig a kihűlt főtt tésztát.Beleöntjük a tepsibe majd egyenként ráhajogatjuk a tepsi oldalán túl lógó tésztarészeket a töltelékre.Legvégül a maradék lapot félbehajtva margarinnal lekenve a süti tetejére tesszük.180 C-on sütjük,amig tapintásra ruganyos,de majdnem szilárd a süti és szép aranyszinű a tésztája.A sütőben hagyjuk kihűlni,mert csak hidegen szelhető.


