Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg vaj
20 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 dl tej
20dkg liszt
1 cs sütőpor
késhegynyi fahéj
1 cs vaníliás cukor
1-2 kanál gyümölcs ízű lekvár
20 dkg őszibarack lehet befőtt is
*
Elkészítés:
Mint ahogy már én is lassan hozzászokok, a mai sütemény sem maradhat el.
A vajat a cukorral habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat, majd utána váltakozva belekeverem a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, mákot és a tejet, és ezekkel is jól kikeverem.
Majd óvatosan beleadagolom még a gyümölcs ízt.
Ha a massza kész, sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm, majd a megpucolt darabolt őszibarackot ráhelyezem a tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
Tetejét porcukorral meghintjük.