Hozzávalók:
*3 száraz kifli
*2 dl tej
*1 tasak vaníliás cukor
*3 púpos ek darált mák
*2-3 ek porcukor
*
Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk.
A száraz kifliket kb.
kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy szűrőtálba rakjuk, ami alá egy tálat helyezünk, ez felfogja a folyadékot.
A meleg tejet lassan a kifli darabokra csorgatjuk.
( Én egy kanállal locsolgattam, hogy minden karika egyenlően kapjon belőle.
) Ha nem eléggé ázott át minden kifli, a felfogott tejjel még meglocsolhatjuk.
( Nekem pont elég lett a 2 dl tej a 3 kiflihez.
) Megszórjuk darált mákkal, majd óvatosan összerázzuk, hogy az alsó kiflik felülre kerüljenek és mindegyiket bevonja a mák.
Ezután porcukorral meghintve kínáljuk.


